Kultivar: Si Ji ChunDatum sběru: květen 2025 Popis čaje: Tento čaj se pěstuje a sklízí v oblasti města Mingjian, v kraji Nantou. Nadmořská výška je okolo 400 metrů n.m. Jedná se o čaj více fermentovaný (okolo 65%) a jemně pečený (10%) sbíraný strojově. Náš farmář dbá o to, aby péče o čajové keře i pozdější sběr a zpracování splňovaly ty nejvyšší požadavky na kvalitu čaje (organic tea). Barva nálevu je tmavě hnědá. Vůně nálevu je velmi příjemná, medově sladká. Vnímat lze velmi příjemné ovocné meruňkové tóny. Chuť nálevu je plná, robustní, medová až ovocná po meruňkách či ostružinách. Dozvuk je déle trvající s příjemnými medovými tóny. Čaj typu Gaba byl objeven před více než dvaceti lety japonskými výzkumníky. Ti při hledání přírodní metody, jak uchovávat potraviny, objevili čaj, který obsahuje více Gaba prvků než jakékoliv jiné druhy čaje. Každý čaj obsahuje určité množství této kyseliny. Obvykle nepřesahuje množství 30mg na 100 gramů. Aby bylo možné zvát čaj čajem Gaba, musí mít tento čaj obsah této kyseliny minimálně 150mg/100 gramů čaje. Pro svoje léčebné účinky začala být GABA populární i na Taiwanu, kde se začala také pěstovat. Gaba pomáhá mimo jiné při problémech s vysokým krevním tlakem, zabraňuje křečím, pomáhá při bolestech hlavy, zlepšuje koncentraci.
| Doporučený způsob přípravy: Čaj Gaba oolong patří mezi kvalitní čaj. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 90-100 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 90-100 stupňů a nechte louhovat 50 - 60 sekund. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 60 – 75 sekundy, třetí 70 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 4 – 6 příjemných nálevů. Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut. Gabu si vychutnáte popíjením během celého dne. Výrazné tóny v nálevu si vychutnáte již třeba během snídaně. Ideální je zejména pro studenty a všechny ty, kteří pracují hlavou.
|

|
| REGISTRACE zákazník / velkoobchod www.taiwanskycaj.cz / www.ming-yun.eu |