Red oolong | MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

Red oolong

Kultivar: Qingxin Damon 

Datum sběru: prosinec 2021; září 2023

Popis čaje: Tento čaj se pěstuje v oblasti města Taidong. Jedná se o silně oxidovaný a jemně pečený čaj. Stupeň oxidace je okolo 80%. Jedná se o nejvíce oxidovaný oolong na Taiwanu. Sběr se provádí ručně, kdy se pečlivě dbá na to, aby byly vždy sbírány dva lístky a pupen. 

Barva nálevu je tmavě červená až hnědá. Vůně připraveného nálevu je plná, sladká, silně ovocná s medovými tóny. Chuť čaje je pak robustní, hladká s vyzrálou ovocnou až medovou chutí. Dozvuk je velice příjemný, projevují se plné medové tóny.

Charakteristika čaje: Jedná se o poměrně nový druh čaje pěstovaném na Taiwanu v oblasti města Taidong.  Výrobní proces je z části podobný procesu zpracování čaje typu oolong ( čaj má  vůni a chuť oolongu) a z části je proces výroby podobný zpracování  čaji černému (má barvu černého čaje).

Způsob zpracování a sušení umožňuje to, aby byl tento čaj skladován po delší dobu. Jako čaj archivní.

U TOHOTO ČAJE MÁME U SKLIZNĚ Z PROSINCE 2021 JIŽ JEN NĚKOLIK POSLEDNÍCH BALENÍ, KTERÉ SI NYNÍ MÚŽETE ZAKOUPIT ZA ZVÝHODNĚNOU CENU. NYNÍ ZA BALENÍ O HMOTNOSTI 150 GRAMŮ ZA 499 KČ (PŮVODNÍ CENA BYLA 957 KČ).


Doporučený způsob přípravy: Čaj Red oolong patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 90-100 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 90-100 stupňů a nechte louhovat 50 - 60 sekund. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 60 – 75 sekundy, třetí 70 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 6 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími.

Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut.

Čaje z této oblasti patří mezi méně známé.  Jedná se ale o velmi kvalitní čaje, které si vychutnáte nejvíce ve svátečních chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jejich vytříbené chutě a vůně. Red oolong bude chutnat těm z vás, kteří máte rádi výraznější vůně a chutě v čaji. Bude chutnat i těm, kdo mají rádi čaje černé. Čaj je ideální přípravou i za studena (macerátem).

 

 

detail obrázku

                                                                                             

Počet kusů:

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj




 

logo


email  info@taiwanskycaj.cz

email  info@ming-yun.eu

mobil + 420 732 830 695  +420 732 830 695


IČ: 88842312  /  DIČ: CZ7712225532

Č.ú.: 251421512/0300


ČERNÉ ČAJE


OOLONGY - SVĚTLÉ


OOLONGY - TMAVÉ


OOLONGY PEČENÉ


MING EXCLUSIVE


ČAJOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ


ODBĚR NOVINEK


 


O NÁS


JAK NAKUPOVAT


AKTUALITY


KONTAKTY


REGISTRACE zákazník / velkoobchod


www.taiwanskycaj.cz  /  www.ming-yun.eu


facebook