Premium Alishan oolong | MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

Premium Alishan oolong

Kultivar: Qingxin oolong

Datum sběru: květen 2024 (jarní sklizeň)

Popis čaje: Jedná se o čaj sklizený v horách Ali (Alishan) v oblasti Zhang Shu Hu v kraji Chiayi ve výšce 1800 metrů.  Čaj byl pečlivě sbírán a zpracován ručně. Jedná se o jemně oxidovaný a jemně pečený čaj.

Barva připraveného nálevu je jantarově žlutá. Vůně je velmi intenzivní, příjemně sladká, plná, ovocná (po broskvích) se sladce kořeněnými tóny. Chuť připraveného nálevu je hladká, plná, ovocná (velmi příjemné broskvové tóny). Dozvuk je déle trvající, ve kterém můžeme vnímat  sladké až mléčné tóny.

Charakteristika čaje: Alishan oolong patří mezi jeden z nejvíce proslulých čajů pocházejících z Taiwanu. Hory Ali mají velmi ideální podmínky pro růst kvalitního listu. Kvalitní půda, vysoké hory, dostatečná vlhkost a velké množství mlh. To vše jsou ideální podmínky pro růst kvalitního listu. Z takového lístku se pak připravuje čaj typu oolong v té nejvyšší kvalitě. 

 

 

Doporučený způsob přípravy: Čaje z Alishanu patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 90-100 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 90-100 stupňů a nechte louhovat 50 - 60 sekund. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 60 – 75 sekundy, třetí 70 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 7 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími.

Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut.

Alishany patří mezi jedny z nejznámějších a nejkvalitnějších čajů pěstovaných na Taiwanu. Nejvíce si je vychutnáte popíjením při svátečních chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jejich vytříbené chutě a vůně.

 

 

detail obrázku   

Počet kusů:

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj




 

logo


email  info@taiwanskycaj.cz

email  info@ming-yun.eu

mobil + 420 732 830 695  +420 732 830 695


IČ: 88842312  /  DIČ: CZ7712225532

Č.ú.: 251421512/0300


ČERNÉ ČAJE


OOLONGY - SVĚTLÉ


OOLONGY - TMAVÉ


OOLONGY PEČENÉ


MING EXCLUSIVE


ČAJOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ


ODBĚR NOVINEK


 


O NÁS


JAK NAKUPOVAT


AKTUALITY


KONTAKTY


REGISTRACE zákazník / velkoobchod


www.taiwanskycaj.cz  /  www.ming-yun.eu


facebook