Dongding oolong | MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

Dongding oolong

Kultivar: Qingxin oolong

Datum sběru: květen 2023; leden 2024

Popis čaje: Čaj Dongding patří mezi legendární taiwanské oolongy. Náš čaj se pěstuje v okolí vesnice Dongding ve výšce okolo 900 metrů, kterou nalezneme v blízkosti města Lugu, v kraji Nantou. Lokalita, kde se pěstuje tento čaj, je jednou z původních míst, kde se čaj Dongding začal pěstovat. List se sbírá a zpracovává ručně. Je oxidován okolo 40%. Pečený okolo 50%. 

Momentálně v naší nabídce najdete tři čaje Dongding. Tento je středně pečený.

Nálev tohoto čaje je žlutý až oranžovohnědý. Vůně nálevu je výrazná, pečená, nasládlá. Chuť připraveného nálevu je výrazná, výrazněji pečená, ovocná. Dozvuk je delší, pečený a sladký.

U TOHOTO ČAJE MÁME U SKLIZNĚ Z KVĚTNA 2023 JIŽ JEN NĚKOLIK POSLEDNÍCH BALENÍ, KTERÉ SI NYNÍ MÚŽETE ZAKOUPIT ZA ZVÝHODNĚNOU CENU. NYNÍ ZA BALENÍ O HMOTNOSTI 50 GRAMŮ ZAPLATÍTE 258 KČ (PŮVODNÍ CENA BYLA 323 KČ).

 

Doporučený způsob přípravy: Čaj Dongding oolong patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 90-100 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 90-100 stupňů a nechte louhovat 60 sekund. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 70 – 75 sekundy, třetí 80 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 7 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími.

Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut.

Čaje Donging patří mezi více známé čaje.  Jedná se o kvalitní čaje, které si vychutnáte nejvíce ve svátečních chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jejich vytříbené chutě a vůně.

 

 

Počet kusů:

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj




 

logo


email  info@taiwanskycaj.cz

email  info@ming-yun.eu

mobil + 420 732 830 695  +420 732 830 695


IČ: 88842312  /  DIČ: CZ7712225532

Č.ú.: 251421512/0300


ČERNÉ ČAJE


OOLONGY - SVĚTLÉ


OOLONGY - TMAVÉ


OOLONGY PEČENÉ


MING EXCLUSIVE


ČAJOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ


ODBĚR NOVINEK


 


O NÁS


JAK NAKUPOVAT


AKTUALITY


KONTAKTY


REGISTRACE zákazník / velkoobchod


www.taiwanskycaj.cz  /  www.ming-yun.eu


facebook