Dark Dongding oolong | MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

Dark Dongding oolong

Kultivar: Qingxin oolong

Datum sběru: květen 2023; leden 2024

Popis čaje: Čaj Dongding patří mezi legendární taiwanské oolongy. Náš čaj se pěstuje v okolí vesnice Dongding ve výšce okolo 900 metrů, kterou nalezneme v blízkosti města Lugu, v kraji Nantou. Lokalita, kde se pěstuje tento čaj, je jednou z původních míst, kde se čaj Dongding začal pěstovat. List se sbírá a zpracovává ručně.

Momentálně v naší nabídce najdete tři čaje Dongding. Tento je z nich nejvíce pečený. Je pečený více, než je u čaje typu Dongding obvyklé (je pečen asi na 80%).

Čaj je rolován do pravidelných kuliček. Ty mají barvu tmavě hnědou až černou. Suchý list voní sladce a po sušených švestkách. Barva nálevu je tmavě hnědá až rubínově hnědá. Vůně nálevu je výrazně pečená, omamná, sladká. Chuť připraveného nálevu je výrazně pečená, ovocná (sušená švestka), příjemně opojná, s nádechem jemného bourbonu. Dozvuk je dlouhý, pečený a sladký.

 

Doporučený způsob přípravy: Čaj Dongding oolong patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 90-100 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 90-100 stupňů a nechte louhovat 60 sekund, ale klidně i trochu déle. Díky výrazné pečenosti se čajové kuličky otevírají trochu pomaleji. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 70 – 75 sekundy, třetí 80 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 7 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími.

Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut.

Čaje Donging patří mezi více známé čaje.  Jedná se o kvalitní čaje, které si vychutnáte nejvíce ve svátečních chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jejich vytříbené chutě a vůně.

 

 

 

Počet kusů:

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj




 

logo


email  info@taiwanskycaj.cz

email  info@ming-yun.eu

mobil + 420 732 830 695  +420 732 830 695


IČ: 88842312  /  DIČ: CZ7712225532

Č.ú.: 251421512/0300


ČERNÉ ČAJE


OOLONGY - SVĚTLÉ


OOLONGY - TMAVÉ


OOLONGY PEČENÉ


MING EXCLUSIVE


ČAJOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ


ODBĚR NOVINEK


 


O NÁS


JAK NAKUPOVAT


AKTUALITY


KONTAKTY


REGISTRACE zákazník / velkoobchod


www.taiwanskycaj.cz  /  www.ming-yun.eu


facebook