La La Shan oolong | MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

La La Shan oolong

Kultivar: Qingxin oolong

Datum sběru: květen 2023 (jarní sklizeň)

Čaj je pečlivě sbírán a zpracován ručně. Jedná se o lehce oxidovaný a lehce pečený čaj. Tento výjimečný čaj byl sbírán a zpracován v La La Shanu (拉拉山) v nadmořské výšce okolo 1800 metrů. La La Shan najdeme v kraji Taoyuan (Fuxing District). Barva připraveného nálevu je jasně žlutá. Vůně je velice příjemná, svěží, s ovocnými tóny. Chuť připraveného nálevu je plná, hladká, svěží s bohatou sladkou a ovocnou chutí. Převládají velmi příjemné broskvové tóny. Ty jsou velmi líbivé. Vydrží poměrně dlouho i v dozvuku. Čajové plantáže v La La Shanu jsou svojí rozlohou poměrně malé. Pěstování čaje se zde věnuje jen velmi málo farmářů. Nicméně čaje z této oblasti jsou považovány za jedny z nejlepších na Taiwanu. Mohou skvěle konkurovat i čajům, které se sklízejí ve vyšších polohách (Lishan oolong, Cuifeng oolong, apod.). Pro mnohé je čaj La La Shan dokonce tím nejlepším možným taiwanským oolongem vůbec.

OMLOUVÁME SE, ALE TENTO ČAJ JE JIŽ VYPRODÁN. ČAJ BUDE K DISPOZICI AŽ V NOVÉM ROCE.

Doporučený způsob přípravy: Čaj La La Shan oolong patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 90-100 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 90-100 stupňů a nechte louhovat 50 - 60 sekund. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 60 – 75 sekundy, třetí 70 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 8 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími.

Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut.

Čaje z této oblasti patří mezi méně známé.  Jedná se o velmi kvalitní čaj, který si vychutnáte nejvíce ve svátečních chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jejich vytříbené chutě a vůně.

 
  

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj




 

logo


email  info@taiwanskycaj.cz

email  info@ming-yun.eu

mobil + 420 732 830 695  +420 732 830 695


IČ: 88842312  /  DIČ: CZ7712225532

Č.ú.: 251421512/0300


ČERNÉ ČAJE


OOLONGY - SVĚTLÉ


OOLONGY - TMAVÉ


OOLONGY PEČENÉ


MING EXCLUSIVE


ČAJOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ


ODBĚR NOVINEK


 


O NÁS


JAK NAKUPOVAT


AKTUALITY


KONTAKTY


REGISTRACE zákazník / velkoobchod


www.taiwanskycaj.cz  /  www.ming-yun.eu


facebook