Cuifeng oolong | MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

Cuifeng oolong

Kultivar: Qingxin oolong

Datum sběru: říjen 2023 (zimní sklizeň)

Popis čaje: Čajové lístky byly pečlivě sbírány a zpracovány ručně. Jedná se o lehce oxidovaný a lehce pečený čaj. Oblast čajové plantáže nalezneme v okolí hory Lishan, v kraji Nantou. Její nadmořská výška je okolo 2000 metrů.

Barva připraveného nálevu je jasně zlatá až žlutá. Vůně je svěží, ovocná,plná. V nálevu vyluhovaného čaje se kloubí chuť příjemně plná, hladká, elegantní, chutnající po ovoci zvaném dračí oči. I dozvuk je velmi příjemný s ovocnými tóny.

Charakteristika čaje: Oblast plantáží, kde se pěstuje čaj Cuifeng oolong nalezneme v blízkosti hory Lishan, v kraji Nantou. Oblasti, jež se řadí mezi jedny z nejvíce ceněných čajových plantáží nejen na ostrově Taiwan, ale i na celém světě. Cuifeng je polohou níž  než hora Lishan. Díky tomu je čaj Cuifeng oolong  levnější oproti  Lishan oolongu. Pěstuje se v místech s velmi kvalitní půdou. Výsledkem je to, že čaj zde pěstovaný je velmi kvalitní, v nálevu vydávající velmi příjemné a intenzivní vůně a chutě.

U TOHOTO ČAJE MÁME U SKLIZNĚ Z KVĚTNA 2022 JIŽ JEN NĚKOLIK POSLEDNÍCH BALENÍ, KTERÉ SI NYNÍ MÚŽETE ZAKOUPIT ZA ZVÝHODNĚNOU CENU. NYNÍ ZA BALENÍ O HMOTNOSTI 50 GRAMŮ ZAPLATÍTE 343 KČ (PŮVODNÍ CENA BYLA 429 KČ).


Doporučený způsob přípravy: Čaj Cuifeng oolong patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 90-100 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 90-100 stupňů a nechte louhovat 50 - 60 sekund. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 60 – 75 sekundy, třetí 70 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 7 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími.

Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut.

Čaje z této oblasti patří mezi méně známé.  Jedná se ale o velmi kvalitní čaje, které si vychutnáte nejvíce ve svátečních chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jejich vytříbené chutě a vůně.

 

 

detail obrázku

Počet kusů:

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj




 

logo


email  info@taiwanskycaj.cz

email  info@ming-yun.eu

mobil + 420 732 830 695  +420 732 830 695


IČ: 88842312  /  DIČ: CZ7712225532

Č.ú.: 251421512/0300


ČERNÉ ČAJE


OOLONGY - SVĚTLÉ


OOLONGY - TMAVÉ


OOLONGY PEČENÉ


MING EXCLUSIVE


ČAJOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ


ODBĚR NOVINEK


 


O NÁS


JAK NAKUPOVAT


AKTUALITY


KONTAKTY


REGISTRACE zákazník / velkoobchod


www.taiwanskycaj.cz  /  www.ming-yun.eu


facebook