Kultivar: Qingxin oolongDatum sběru: květen 2025 Popis čaje: Čaj Dongding patří mezi legendární taiwanské oolongy. Náš čaj se pěstuje v okolí vesnice Dongding ve výšce okolo 900 metrů, kterou nalezneme v blízkosti města Lugu, v kraji Nantou. Lokalita, kde se pěstuje tento čaj, je jednou z původních míst, kde se čaj Dongding začal pěstovat. List se sbírá a zpracovává ručně. Momentálně v naší nabídce najdete tři čaje Dongding. Tento je z nich nejvíce pečený. Je pečený více, než je u čaje typu Dongding obvyklé (je pečen asi na 80%). Čaj je rolován do pravidelných kuliček. Ty mají barvu tmavě hnědou až černou. Suchý list voní sladce a po sušených švestkách. Barva nálevu je tmavě hnědá až rubínově hnědá. Vůně nálevu je výrazně pečená, omamná, sladká. Chuť připraveného nálevu je výrazně pečená, ovocná (sušená švestka), příjemně opojná, s nádechem jemného bourbonu. Dozvuk je dlouhý, pečený a sladký. U TOHOTO ČAJE MÁME JIŽ JEN NĚKOLIK POSLEDNÍCH BALENÍ U SKLIZNĚ Z PROSINCE 2024, KTERÉ SI NYNÍ MŮŽETE ZAKOUPIT ZA ZVÝHODNĚNOU CENU. NYNÍ ZA BALENÍ O HMOTNOSTI 50 GRAMŮ ZAPLATÍTE 270 KČ (PŮVODNÍ CENA BYLA 360 KČ). |
Doporučený způsob přípravy: Čaj Dongding oolong patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 90-100 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 90-100 stupňů a nechte louhovat 60 sekund, ale klidně i trochu déle. Díky výrazné pečenosti se čajové kuličky otevírají trochu pomaleji. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 70 – 75 sekundy, třetí 80 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 7 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími. Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut. Čaje Donging patří mezi více známé čaje. Jedná se o kvalitní čaje, které si vychutnáte nejvíce ve svátečních chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jejich vytříbené chutě a vůně.
|

|
| REGISTRACE zákazník / velkoobchod www.taiwanskycaj.cz / www.ming-yun.eu |